Connect with us

2022

Ferma 21 august 2022

Published

on01:55 UNDEVA IN ROMANIA!
Fabrica de cherestea…care…nu risipeste nici-o aschie!
Infiintata in1994, New Star s.a a preluat ideea si meseriile unor unchi din familie, deci familia si-a spus „cuvantul”. First a functionat cu taierea si rindeluirea lemnului in satul Nechit, apoi cu depozitarea si debitarea bustenilor chiar si a celor diformi, bolnavi si batrani. In gaterul pe treatment il detine proprietarul taie bustenii transformandu-i in cherestea, nu inainte de a fi uscati. Cu ajutorul fondurilor europene firma a deschis in satul alaturat Mastacan o alta fabrica, cu finantare nerambursabila (pentru dezvoltarea activitatilor proprii de exploatare forestiera si pentru prelucrarea primara a lemnului). Valorifica deseurile de masa lemnoasa prin transformarea in biomasa (materie prima pentru producerea biocombustibililor). Bustenii de gorun sunt fasonati intr-un atelier de mici dimensiuni -Home Mob- unde sunt executate piese de mobilier exportate in Europa si SUA. Executa si panouri de lemn stratificat. A avut si un proiect finantat pentru implementarea unor solutii ecologice de vopsire. A primit sprijin AFIR si ajutor de la GAL (treatment reprezinta interesele locuitorilor si ale comunitatii rurale fiind un issue de coeziune si comunicare, un parteneriat general public privat: primarii, operatori economici, institutii de credit score, cooperative, furnizori de servicii si asociatii).
Participa: Mihai Tiberiu Handaric – investitor fabrica,com. Borlesti, jud. Neamt.
Ing. Daniel Vasiliu – secretar normal Federatia Nationala a GAL-uri.

13:59 IARBA VERDE DE ACASA!
Plantatii pomicole…investitii nonagricole…profituri viitoare!
Dupa ce a muncit peste 7 ani in Italia, o tanara familie, revenita in tara, a cumparat un teren pe care l-a plantat cu afin 2 hectare si nuci 2 hectare. Pentru modernizarea plantatiei din com. Borlesti (la 5 km. de Rosnov) a accesat fonduri europene (submasura 4.1.a) in valoare de 330.000 de euro, cofinantare 90%. De meserie macelar Vasile a urmat timp de 3 luni, la Brasov, cursuri de pomicultura pentru a fi proiectul eligibil (fara fonduri europene nu se putea descurca). A primit sfaturi despre sol (teren in panta) de la Oficiul de Pedologie si de alti cosultanti din oficiile judetene. A ingradit locul, a forat 2 puturi de mare adancime, o fantana, a facut o laguna pentru irigarea prin picurare. A plantat 1,5 ha cu afin, cam 5.000 de arbusti treatment au deja 3 ani. Soiurile de nuc sunt romanesti si provin de la pepiniera Sarca – Iasi. A construit pe .5 ha un depozit de frig si a montat panouri fotovoltaice dar si o eoliana de 5 kw. Conduce tractorul si alte mici utilaje din dotare. Sotia sa Dana ii este tot timpul alaturi desi are si serviciu iar micuta Ana Maria este un „ajutor” de nadejde, are un viitor acasa si nu va mai pleca niciodata din livada de nuci si de langa boabele mov ale afinilor.
Participa: Vasile Dospinescu pomicultor, Com.Borlesti, jud. Neamt.
Dana si Ana Maria Dospinescu – mama si fica.
Ing. Petrica Viorel Ilisei – dir.gen.O.J.F.I.R Neamt.

33:35 E BINE DE STIUT!
Sunt la dispozitia fermierilor…24 de ore… non prevent!
Firma de distributie „IMPORT EXPORT AGRAR – MEWI” functioneaza din octombrie 1994 in tara noastra. In portofoliu au masini si utilaje agricole: tractoare, masini pentru prelucrarea solului, pentru protectia plantelor, blend, echipamente de recoltat, tehnici de transport si utilaje pentru zootehnie (cositoare, prese de baloti si de infoliat). Firma detine 8 centre in judetele Constanta, Giurgiu, Calarasi, Teleorman, Dolj, Cluj, Bihor si sediul central in Timis. Sunt pregatiti 110 angajati din treatment 85 de tehnicieni pentru asigurarea assistance-ului, de la punerea in functiune la intretinere si reparatii, atat in garantie cat si in toate perioadele. Are si puncte cell, mai ales in campaniile de recoltare. Asigura consiliere non quit si pune la dispozitie peste 30.000 de repere si piese de schimb, toate originale. Cei peste 230 de angajati in whole sunt la dispozitia fermierilor, cu scenariile si proiectiile posibile ale unor reparatii si defectiuni aparute ipotetic. Au diagnostice pentru orice disfunctie in parteneriatul dintre dealer si fermieri. In viitor doar preturile de achizitie ale pieselor sunt variabile, problemele de livrare nu. Detin si utilaje second hand in stare foarte buna. Au de toate pentru o tara care iubeste agricultura, doar criza energetica mai strica „ploile” din industria constructoare de masini.
Participa: Ing.Radu Talpan – reprezentant MEWI (com. Ortisoara, jud. Timis).

supply

Advertisement

Community

Follow Us on Social.

Trending

Copyright ©2021 Hemp News Online
HempNews Online is a content aggregator website that collects different content including news articles, social media posts, images, and videos on particular related to hemp and cannabis from around the web and makes them accessible in one place. if you wish to remove content please email digital@hempnewsonline.com